ketvirtadienis, vasario 19, 2009

Brasov (Brašovas)

Ačiū Ugnei už mintį sukurti blogą, nors turbūt pati nei nenutuokė, kad ją pametėjo :) Gaila, kad prieš metus nesusiprotėjau to padaryti, nereikėtų dabar kapstytis prisiminimuose ir archyvuose, bet geriau vėliau negu niekada. Norisi, kad visa informacija ir vaizdeliai iš lankytinų Rumunijos vietų būtų vienoje vietoje.

(tęsinys, 2007-10-28)
Grįždami iš Drakulos pilies, užsukome į vieną gražiausių Rumunijos miestų -Brašovą. Miestas pamėgtas turistų dėl čia netoliese esančių slidinėjimo trasų kalnuose. Tikrai buvome nustebinti miesto švara, tvarka ir gražia architektūra. Kadangi jau temo, aplankėme tik miesto senamiestį. Tikimės šį pavasarį ten apsilankyt dar kartelį.

Senamiesčio centre didžiulis laikrodžio bokštas, kur anksčiau vykdavo miesto tarybos posėdžiai, pasitarimai. Dabar įsikūręs istorinis muziejus. Toje pačioje aikštėje pamatėme ir Juodąją bažnyčią, kurioje yra didžiausi visoje Pietryčių Europoje vargonai. Pati bažnyčia laaaabai didelė, gaila, bet į vidų nepatekome, mat buvo užrakinta. Pasivaikščioti ir pažiūrėti Brašove tikrai yra ko, dėl tos priežasties, kaip jau minėjau, ten ir planuojame dar nuvykti.

1 komentaras:

  1. I have read so many articles on the topic of the blogger lovers except this article is actually
    a good paragraph, keep it up.

    Feel free to surf to my web site: zespół weselny lublin

    AtsakytiPanaikinti