trečiadienis, vasario 18, 2009

Bran (Drakulos) pilis

(2007-10-28)


2007 metų rudenį buvo mano pirmasis apsilankymas Rumunijoje. Turėjau tik savaitę, o norėjosi pamatyti daug. Kadangi apie Rumuniją buvau girdėjusi nedaug, tiesą sakant, tą "čigonyno" stereotipą ir kad kažkur čia yra Drakulos pilis. Nuo jos ir pradėjome kelionę. Keliavome keturiese: mes ir dar lietuvių porelė. Nuo miesto, kuriame esame įsikūrę, pilis netoli, apie 60km. Kelias geras, retkarčiais priverčiantis aikčioti dėl kalnų grožio...



Bran pilis Transilvanijoje pirmąkart istoriniuose šaltiniuose paminėta dar 1377 metais. Anot legendų, XVa. šioje pilyje gyveno Transilvanijos grafas Vladas III, įkvėpęs B. Stokerį parašyti žymųjį romaną apie Drakulą. Šiuo metu pilyje veikia viduramžių meno istorijos muziejus.

Galiu pasakyti, kad pilį įsivaizdavau visiškai kitaip, gal tokią labiau drakulišką, su siaubo kambariais, bet nieko panašaus joje nebuvo. Tiesiog graži viduramžių pilis. Tiesa, kad nenuviltų turistų, kurie atvyksta čia Drakulos įkvėpti, šalia yra jau šių laikų pastatas, kuriame įrengti siaubo kambariai. Pasiklausius klyksmų ir net verkiančių vaikų, nusprendžiau ten neiti ir nuotaikos nesigadinti :) Vyrai išėjo perbalusiais veidais, nors sakė, kad visai nebaisu ir jie visai nebijojo Drakulos, kuriuo buvo persirengęs žmogus ir pro kurį reikėjo visiems praeiti ir būti jo liečiamais. Na, kad nejauku buvo vis dėlto prisipažino... :) Kavos gerti restoranėlyje nesusigundėme, nes sienos puoštos žiauriais vaizdais, stalai su "lavonų" rankomis, kaulais visai nekėlė apetito :))))

O suvenyrų suvenyrėlių suvenyriukų!!!! Net akys raibsta. Aplink pilį turgus ko gero didesnis nei pati pilies teritorija. Nusprendėme nieko nepirkti, mat tikėjomės, kad mieste rasime pigiau. Tiesa, jokie studentiški bilietai negaliojo, visiems vienoda kaina. Daug kartų girdėjau, bet vieną kartą pamatyti tikrai buvo verta. Užsidėjom pliusą :)

2 komentarai:

  1. gal visai bus vaina vasara nucvzioti cia :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na sia vasara ir as planuoju pas drakula apsilankyt,ziuresim kuo cia baigsis :)

    AtsakytiPanaikinti