penktadienis, vasario 20, 2009

Rumunijos Parlamento rūmai Bukarešte

(2008 pavasaris)
Dar vienas turistus viliojantis objektas - Parlamentas, pirmas pagal dydį Europos pastatas.

Suviliojo ir mus :) Patekti ten nėra sunku, labai gerai sutvarkyta pastato lankymo sistema turistams. Ekskursijos vyksta kas valandą, yra angliškai kalbantys gidai. Apsaugos vyrai stovi ir lauke prie įėjimų, viduje reikia praeiti metalo detektorių. Fotografuoti viduje draudžiama, bet kadangi telefonų neatėmė, tai kelias nekokybiškas nuotraukas pasidarėme :)))

Rumunijos Parlamento 350 tūkst. kvadratinių metrų pastatas savo dydžiu nusileidžia tik JAV stūksančiam Gynybos ministerijos pastatui – penkiakampei Pentagono žvaigždei. Rūmų ilgis skirtinguose sparnuose siekia nuo 240 iki 270 metrų, 86 metrus aukščio ir 92 metrus po žeme. Parlamente yra 1 100 atskirų patalpų, kai kur sienų plotis siekia 12 metrų.
Turistams rodoma maža dalis pastato. Tikėjomės, kad nuves ir ten, kur vyksta posėdžiai, bet nei vieno valdžios atstovo nepamatėme :) Buvome didžiojoje salėje, pro kurios balkoną pop muzikos žvaigždė M Džeksonas su miesto gyventojais pasisveikino "Sveikas, Budapešte" :))))))

Pastatas tikrai įspūdingo dydžio, todėl norint, kad jis visas tilptų objektyve, reikia gana toli nuo jo nueiti, bet tada jis toks didelis nebeatrodo :)))
(Atkreipkite dėmesį į suoliuką kairėje :))))

Laukite tęsinio...

3 komentarai: